Ring og hør
nærmere
+45 2224 0938

Brugsmodel

 

En brugsmodel er en værdifuld “patentagtig” IP-rettighed. En brugsmodel er en eneret til en teknisk frembringelse, der ligesom patenter giver indehaveren af rettigheden ret til at forhindre andre i at udnytte den beskyttede frembringelse kommercielt uden din tilladelse. En brugsmodel kan beskytte produkt og anvendelse og kan gælde op til 10 år.

 

Hvorfor er brugsmodeller vigtige?

Små og mellemstore virksomheder har brug for at beskytte deres opfindelser og produkter for at forblive konkurrencedygtige. Patenter kan imidlertid nogle gange være dyre og svære at opnå. En brugsmodel er en hurtigere og mere omkostningseffektiv mulighed. Ligesom et patent fokuserer en brugsmodel på tekniske løsninger og omfatter figurer, krav og en beskrivelse.Den helt grundlæggende definition af en brugsmodel ligner meget definitionen af et patent. Faktisk kaldes brugsmodeller også nogen gange for “petty patents” eller ”det lille patent”. Brugsmodeller er kun et muligt alternativ i visse lande, såsom Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Italien, Kina og Sydkorea. Det kan desuden nævnes, at en brugsmodel med fordel ofte kan anvendes som en videreførelse af en dansk patentansøgning, der må opgives på grund af manglende opfindelseshøjde.

Overvejer du, om en brugsmodel vil være den bedste beskyttelsesform for din opfindelse? Kontakt os og find ud af det med hjælp fra vores eksperter.