Ring og hør
nærmere
+45 2224 0938

Innovationsprisen 2012

Vandbehandlingsvirksomheden, med hovedsæde i Ringkøbing, blev hædret af Patent Nord ApS for at udvikle nye, innovative produkter.

Danmark er på mange måder et foregangsland, når det drejer sig om at passe på miljøet. Det betyder bl.a., at vi har årelang tradition for at rense vores spildevand – både det der kommer fra husholdningerne og det, der kommer fra industrien, inden vi igen leder det ud i naturen.

Innovationsprisen overrækkes til adm. direktør Kaj Stjernholm (tv.) af
Hans Harding fra Patent Nord ApS (th.).

Stjernholm A/S, med hovedsæde i Ringkøbing og afdelinger i Randers og Slagelse, har i 15 år leveret maskinudstyr og know-how til såvel offentlige som private renseanlæg rundt i Danmark. Virksomheden, som i dag beskæftiger ca. 30 medarbejdere, har i alle årene haft stor fokus på optimering – altså at tilbyde løsninger, der giver optimal miljøgevinst.

– I de senere år har vores fokus især været rettet mod optimering i forhold til energiforbruget, – siger Kaj Stjernholm, som er virksomhedens ejer og direktør. – Det drejer sig simpelthen om at få størst mulig effekt i renseprocessen ud af hver eneste forbrugt kilowatt, og derfor har vi udviklet flere nye produkter med dette for øje. Det glæder os naturligvis meget og er meget motiverende for os alle, at modtage denne anerkendelse for vores arbejde på dette område.

Som eksempel på dette nævner Kaj Stjernholm virksomhedens nye, patentanmeldte udstyr til styring af iltningen i renseanlæggenes process-tanke, den såkaldte OXxOFF, som erfaringsmæssigt kan reducere energiforbruget til beluftning med min. 25%.

Prisen var i år en skulptur, udført af Lene Purkær Stefansen fra Svenstrup. I sin begrundelse for udvælgelsen nævner Hans Harding fra Patent Nord ApS bl.a., at Stjernholm helt fra virksomhedens start har været dygtige til at udvikle nye, innovative produkter, som har skabt økonomisk fremdrift for virksomheden.

Prisoverrækkelsen fandt sted fredag den 26. oktober 2012 kl. 12.00 på virksomheden, Birkmosevej 1 i Ringkøbing.

Innovationsprisen 2012.