Ring og hør
nærmere
+45 2224 0938

Innovationsprisen 2013

Virksomheden NGI A/S, der producerer maskinsko i høj kvalitet, modtog pris af Patent Nord ApS for deres arbejde med innovativ produktudvikling.

I de seneste årtier er der i samfundet kommet stadigt stigende krav til hvor længe fødevarer skal være holdbare samt kvalitets- og hygiejnekrav til de virksomheder, der forarbejder vores fødevarer. Som en konsekvens heraf er det ofte et krav i fødevarebranchen, at de virksomheder, der forarbejder fødevarer, har certificeringer indenfor kvalitet og sikkerhed.

Prisen overrækkes til adm. direktør Jan Nygaard fra NGI A/S (tv.). I midten ses Hans Harding og th. Niels Harding, begge fra Patent Nord ApS.

NGI A/S er certificeret i hygiejnisk design i kategorierne 3A, EHEDG og USDA. Desuden er virksomheden kendetegnet ved at fremstille produkter, herunder maskinsko, af en meget høj kvalitet, der har bidraget til, at virksomheden er verdens førende producent af rustfrie maskinsko.

Virksomheden blev etableret i 1974 og har i dag hovedsæde i Nørresundby, hvor 65 mand er ansat i både administration og produktion. NGI A/S er stolte af at være en virksomhed, der har ansat danske produktionsmedarbejdere.

Som en af de eneste i branchen er NGI A/S kendetegnet ved, at virksomhedens maskinsko bearbejdes med håndkraft i fremstillingsprocessen. Dette sikrer både en høj kvalitet af de maskinsko, der fremstilles, og er med til at fastholde manuelt arbejde i Danmark i en tid, hvor mange produktionsjob flyttes ud af landet.

I sin begrundelse for udvælgelsen af NGI A/S nævner Hans Harding fra Patent Nord ApS bl.a., at NGI løbende har haft fokus på innovativ produktudvikling, som de desuden ofte har beskyttet med patenter. Disse fokusområder har været med til at sikre NGI A/S en god markedsposition.

Prisoverrækkelsen fandt sted onsdag d. 25. September kl. 12.00 på virksomheden, Virkelyst 5 i Nørresundby. Til prisoverrækkelsen holdt professor Rune Brincker fra
Århus universitet tale om innovation og betydningen heraf i vores moderne samfund.

Professor Rune Brincker holder tale